Praha.cz

 
Nalaďte se - v metru dnes odpoledne a navečer budou znít adventní koncerty
Čtvrtek, 17. prosinec 2015 08:13
Nalaďte se - vánoční koncerty v pražském metru, zdroj facebook DP

Dopravní podnik hl. m. Prahy i v průběhu letošního adventu naladí cestující na tu správnou vánoční notu. Cestování i letos zpříjemní série hudebních koncertů a vystoupení ve vestibulech metra ve čtvrtek 17. prosince od 15 do 19.45 hodin.

Florenc C, Můstek A, Muzeum A/C, Vltavská a Hlavní nádraží – vestibuly těchto stanic metra na pět hodin rozezní tóny nejen vánočních písní. O dobrou náladu cestujících i kolemjdoucích se postarají sbory, jednotlivci i menší hudební uskupení. Tradiční akce „Nalaďte se v metru také o Vánocích“ se letos koná již počtvrté.

Ve vestibulu stanice Florenc C program zahájí dvojice Brigita Cmuntová & Štěpán Klouček – duo, které spolu koncertuje již tři roky, vystoupí i se svou kapelou. Na pódiu je potom vystřídají swingové tóny uskupení Sunny swing trio zpěvačky a herečky Adély Zejfartové. Roman Tomeš, který působí především v divadle Kalich (Osmý světadíl, Pomáda, Mauglí) a jeho kolegyně Míša Doubravová, známá také ze seriálu Ulice vystoupí, jako třetí – od 17 hodin. Vystoupení ve stanici metra Florenc završí acoustic-pop dua Jo’anna.

Nalaďte se - vánoční koncerty v pražském metru, zdroj DP PrahaHudba bude znít i ve vestibulu Vltavská. Pásmo vystoupení zde zahájí mystickými tóny Jiří Šámal – se svým HangDrumem vystupuje veřejně již od roku 2012. Po něm pódium opanují děti – DPS Klíček doprovodí flétnový soubor Notečka. Pět let již koncertuje Pěvecký sbor Dopravního podniku hl. m. Prahy a nebude chybět ani letos před Vánocemi – na Vltavské vystoupí od 17 hodin. Marantha Gospel Choir zpívá gospelové písně již od roku 2005 a na Vltavské završí hudební odpoledne svým vystoupením od 18 hodin.

Ve společném vestibulu metra Muzeum A/C zahraje od 17 hodin smyčcové Esferas kvarteto. Tito absolventi pražské konzervatoře zahrají nejen klasiku, ale i popovou a filmovou hudbu. Svým druhým vystoupením v rámci této akce poblikum potěší Pěvecký sbor DPP. Jako poslední zde zahraje smíšený pěvecký sbor Labyrint.

Tři kapely zahrají také ve vestibulu stanice Hlavní nádraží. Kombinaci beat boxu a živých nástrojů předvede uskupení Beat It v čele s Tiny Beatem, který patří mezi šestnáctku nejlepších beatboxerů světa. Beat box vystřídají jazzové rytmy, když na Hlavním nádraží vystoupí moderní jazzový Big Band sestavený ze studentů Vyšší odborné školy při Konzervatoři Jaroslava Ježka. Pravou vánoční atmosféru podtrhne poslední vystoupení chlapeckého pěveckého sboru Bruncvík.

Ve vestibulu stanice Můstek A se budou během odpoledne střídat studenti jedné z největších hudebních škol na světě Yamaha.

„Přál bych si, aby Pražané nevnímali MHD pouze jako rychlou, levnou a ekologickou možnost přepravy po městě, i když ani to samo o sobě není rozhodně málo. Podobné akce můžou přispět k tomu, že cestu metrem budou lidé brát i jako chvíli, kdy se můžou odreagovat třeba přečtením novin nebo právě poslechem hudby,“ uvedl náměstek pražské primátorky Petr Dolínek (ČSSD).

„Věřím, že hudebními vystoupeními cestujícím připomeneme blížící se sváteční atmosféru a na chvilku zpomalíme jejich předvánoční shon. Jsem rád, že tento unikátní projekt naladění se na vánoční tóninu v metru je již tradičně spojen se jménem Dopravního podniku,“ řekl Jaroslav Ďuriš, generální ředitel a předseda představenstva DPP.






Zdroj: Dopravní podnik Praha
Foto: DP Praha, Facebook

(zem)